داوری اعضای هیات مدیره شرکت

/ 27 Aug 2017 / No Comments / In نظرات مشورتی اداره حقوقی قوه قضائیه / By

داوری اعضای هیات مدیره شرکت

انتخاب یکی از اعضای هیات مدیره شرکت به عنوان داور به طور مردد (بدون ذکر نام) فاقد اعتبار است.

اولاً: انتخاب اعضا هیئت مدیره شرکت که یکی از اطراف منازعه است، با تراضی طرفین، به عنوان داور با توجه به ملاک صدور ماده 469 ق.آ.د.م 1379 فاقد منع قانونی است.

ثانیاً: برابر ماده 458 همان قانون در هر مورد که داور، تعیین می شود باید مشخصات وی به طوری که رافع اشتباه باشد تعیین گردد.

بنابراین انتخاب یکی از اعضای هیات مدیره به طور مردد، برخلاف نص قانونی مزبور بوده و فاقد اعتبار است.

مگر آنکه مقصود آنان تعیین شرایطی برای داوری باشد که بعداً تعیین می شود.

یعنی مقرر نمایند یکی از شرایط داوری که بعداً تعیین می شود این است که عضو هیئت مدیره شرکت باشد.

در این صورت، هرگاه بعداً در مورد تعیین داور، تراضی نکنند با توجه به ملاک بند 4 ماده 10 قانون داوری تجاری بین المللی مقام ناصب، باید داور را از اشخاص واجد شرایط مقرر بین طرفین انتخاب نماید که تشخیص و احراز قصد طرفین درباره هر یک از این دو فرض با دادگاه رسیدگی کننده است.

نظریه مشورتی شماره 4361/7 – 1390/10/10

اداره کل حقوقی قوه قضاییه

درباره نویسنده مدیریت "ایران داوری" ایران داوری یک سازمان داوری غیر دولتی و تخصصی است که بر اساس یک شیوه منظم داوری، برترین و با کیفیت ترین خدمات داوری را به مدیران و فعالان اقتصادی، ارائه می نماید.
نوشتار مرتبط

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *